9η Διημερίδα-2014

Αγαπητοί  Συνάδελφοι και Μέλη,

 Μετά την επιτυχημένη, από κάθε άποψη, διοργάνωση της 8ης Διημερίδας της Εταιρείας μας τον περασμένο Νοέμβριο, η Ελληνική Εταιρεία Βιοϋλικών προετοιμάζεται για τη διοργάνωση της 9ης Διημερίδας στις 7 και 8 του προσεχούς Νοεμβρίου. Ήδη από πέρυσι η εταιρεία μας ξεκίνησε ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης με σκοπό τα προσεχή χρόνια να μεταμορφωθεί σε μια σύγχρονη επιστημονική εταιρεία, εφάμιλλη των καλύτερων ευρωπαϊκών επιστημονικών εταιρειών.

 Ο εξαιρετικός χώρος του Ιδρύματος Θεοχαράκη στο κέντρο της Αθήνας είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει το κατάλληλο περιβάλλον προκειμένου οι πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εργασίες, οι οποίες είμαι σίγουρος ότι θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διημερίδας ταυτόχρονα με τις εισηγήσεις προβεβλημένων  επιστημόνων από το χώρο των Βιοϋλικών,  θα γεμίσουν ικανοποίηση σε όσους τις παρακολουθήσουν.

Η Εταιρεία μας θα συνεχίσει και φέτος την πολιτική της βράβευσης της καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης και της καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης νέων ερευνητών με συνοδεία χρηματικού ποσού, με σκοπό να τονώσει την προσπάθεια τους να συνεχίσουν με ζήλο την έρευνα.

  Όπως και πέρυσι θα υπάρξει και φέτος μία αγγλόφωνη συνεδρία  στην οποία προσκεκλημένοι ξένοι συνάδελφοι θα παρουσιάσουν το έργο τους κυρίως από την Ιταλική Εταιρεία Βιοϋλικών (SIB) με την οποία η ΕΕΒ έχει δημιουργήσει από πέρυσι δεσμούς, οι οποίοι θα ενισχύονται όλο και περισσότερο χρόνο με το χρόνο.

 Σας καλώ εκ μέρους του ΔΣ να συμμετάσχετε στην 9η Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϋλικών, ενδυναμώνοντας τη μεγάλη και πολλά υποσχόμενη οικογένεια των ανθρώπων που το έργο τους ανήκει στο πεδίο των Βιοϋλικών.

Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος

Πρόεδρος ΕΕΒ